Συνδεθείτε
Ποτέ δεν θα μοιραζόμαστε το email σας με κανέναν άλλο.
Επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης

Εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και θα σας στείλουμε έναν σύνδεσμο για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης.

Επιστροφή στη σύνδεση
Τόλης Βοσκόπουλος

Τόλης Βοσκόπουλος

Βιογραφία

Ο Απόστολος (Τόλης) Βοσκόπουλος (26 Ιουλίου 1945) είναι Έλληνας τραγουδιστής, συνθέτης και ηθοποιός. Ο Τόλης Βοσκόπουλος είναι ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές στην ιστορία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, και μακράν ο πιο εμπορικός. Όταν πρωτοξεκίνησε στο τραγούδι λόγω του στυλ, του στησίματος του στο πάλκο, και του τρόπου ερμηνείας και ντυσίματος, οι φανατικοί θαυμαστές του τον αποκαλούσαν Πρίγκιπα. Κατά περιόδους έχει γράψει τραγούδια τόσο σε στίχο όσο και μουσική που έχει συμπεριλάβει σε προσωπικούς του δίσκους ή τα έχουν ερμηνεύσει άλλοι καλλιτέχνες, με πιο γνωστό το ντουέτο του με τη Μαρινέλλα Εγώ κι εσύ το 1974 το οποίο έκανε ρεκόρ πωλήσεων και τραγουδιέται μέχρι και σήμερα. Ανάμεσα στους θαυμαστές του υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές τάξεις, από τον λαϊκό κόσμο των εργατικών συνοικιών, μέχρι την οικονομική ελίτ των εφοπλιστών. Σήμερα, 50 χρόνια μετά την εμφάνιση του στο καλλιτεχνικό στερέωμα, ο Τόλης Βοσκόπουλος αποτελεί ένα σπουδαίο κεφάλαιο για το ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Έχει πρωταγωνιστήσει αλλά και συμμετάσχει σε πάρα πολλές θεατρικές παραστάσεις δίπλα σε ιερά τέρατα της ηθοποιίας όπως ο Βασίλης Αυλωνίτης, η Βλαχοπούλου, η Βασιλειάδου, ο Κώστας Χατζηχρήστος κ.ά. Από τις πιο μεγάλες επιτυχίες του ήταν τα μιούζικαλ: Οι εραστές του ονείρου (1972 μαζί με τη Ζωή Λάσκαρη), Τραγούδα θεατρίνε (1978 μαζί με τη Μαρία Αλιφέρη), Ήρθες σαν όνειρο (1998 μαζί με την Άντζελα Γκερέκου), όπου το θεατρικό σενάριο είναι στηριγμένο στον τρόπο γνωριμίας τους. (Πηγή: Βικιπαίδεια)

  • Γνωστός για: Acting
  • Γενέθλια: 1940-07-26
  • Τόπος γέννησης: Kokkinia, Piraeus, Greece
  • Γνωστός και ως: Τόλης Βοσκόπουλος, Τολης Βοσκοπουλος, Apostolos "Tolis" Voskopoulos, Apostolos Voskopoulos, Απόστολος "Τόλης" Βοσκόπουλος, Απόστολος Βοσκόπουλος